Verduurzaming van je woning
De verduurzaming van je woning is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Door het energielabel van je woning te verbeteren wordt je huis meer waard. Bovendien bespaar je flink op je maandelijkse energielasten, zeker met de huidige energieprijzen. Maar hoe ga je die verduurzaming betalen? Wij adviseren je graag over de financiële mogelijkheden.
-
Verantwoord lenen
Bij De Hypotheker ga je een verantwoorde lening aan. Zo ben je zeker van een gezonde financiële situatie.
-
Advies op maat
We kijken uitvoerig naar je persoonlijke situatie en financiële plaatje. Hierdoor kunnen we de hypotheek adviseren die het best past bij jouw wensen en verwachtingen.
-
Meer mogelijkheden
We nemen direct je hypotheek onder de loep. Is je hypotheek nog up-to-date? Misschien wil je wel meteen verduurzamen?
Doe de GroenerWonenScan
Wil je verduurzamen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Met onze GroenerWonenScan krijg je binnen een paar minuten inzciht in de mogelijkheden en kosten om jouw huis te verduurzamen. We scannen je woning op basis van beschikbare informatie en laten zien waar de beste kansen liggen. Dat geeft jou een mooi vertrektpunt voor je stap richting een energiezuinige woning.
Verduurzaming financieren
Het verduurzamen van je woning is een goede investering, want je ziet je energierekening al snel dalen en je woningwaarde stijgen. Heb je onvoldoende eigen middelen? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden voor financiering.
Je woning verduurzamen met een lening
Het is ook mogelijk om geld te lenen voor verduurzaming. Hoewel de rente op een consumptief krediet vaak hoger ligt dan op een hypothecaire lening, zijn de kosten voor het afsluiten van een consumptief krediet een stuk lager. Ook sluit de looptijd van de lening vaak beter aan op bijvoorbeeld de zonnepanelen die ermee worden bekostigd.
Subsidies voor verduurzamen
Als je je huis wilt verduurzamen maar je hebt daar onvoldoende eigen middelen voor, dan kun je kijken wat je gemeente voor je kan betekenen. Sommige gemeenten bieden bijvoorbeeld een Duurzaamheidslening aan. Ook zijn er landelijk subsidies te krijgen, zoals de Energiebespaarlening.
Verduurzaming financieren: een stappenplan
Het verduurzamen van je woning financieren, hoe werkt dat eigenlijk? Wij zetten het in vijf stappen voor je op een rijtje.
Oriënteren
Voordat je gaat verduurzamen, is het belangrijk je goed te oriënteren. Wat is de huidige staat van je huis, waar is het meeste winst in te behalen? Ga het gesprek aan met verschillende partijen en vraag offertes aan. Zo krijg je een idee van de kosten. Bedenk hoe je die kosten wilt betalen: (gedeeltelijk) van je spaargeld, door een (extra) verduurzamingshypotheek te nemen, door een lening af te sluiten of misschien worden er wel subsidies verstrekt vanuit je gemeente?
Op gesprek bij de hypotheekadviseur
Denk je erover om een (extra) hypotheek te nemen of je huidige hypotheek over te sluiten om de verduurzaming te financieren? Dan kan een hypotheekadviseur de mogelijkheden voor je in kaart brengen. Hij berekent hoeveel extra hypotheek je kunt krijgen en hoeveel hoger je maandlasten daarmee worden. Het eerste gesprek is bij De Hypotheker vrijblijvend en kosteloos.
Je hypotheek regelen
Terwijl je druk bezig bent met het inplannen van de werkzaamheden, moet ook je hypotheek geregeld worden. Daarvoor is in veel gevallen een taxatie van je huidige woning nodig. Je hypotheekadviseur vertelt je welke documenten de hypotheekverstrekker nog meer van je wil ontvangen.
De hypotheekofferte tekenen
De hypotheekverstrekker komt met een hypotheekofferte, die je ondertekent. Soms heb je een hogere hypotheekinschrijving in je huidige hypotheek. Je hoeft dan niet naar de notaris. Past je lening niet binnen de huidige hypotheekinschrijving, dan wordt er een tweede hypotheek afgesloten en breng je ook een bezoekje aan de notaris.
Verduurzamen maar!
Als je hypotheek rond is, wordt het geleende bedrag op je rekening gestort. Hiervan kun je de rekeningen voor de verduurzaming betalen.
Alles weten over verbouwen en verduurzamen
De komende week ontvang je enkele e-mails met daarin tips en informatie over verbouwen en verduurzamen van je woning.
Veelgestelde vragen over je huis verduurzamen
Dit vragen klanten ons vaak
Hoeveel mag ik lenen voor de verduurzaming van mijn huis?
Wat zijn de voordelen van verduurzaming?
Met welke energiebesparende maatregel kan ik het snelst profiteren van lagere maandlasten?
Sinds de energieprijzen erg hoog zijn geworden, vragen veel mensen zich af met welke verduurzamingsmaatregel ze hun energierekening het snelst omlaag kunnen krijgen. Vaak is isoleren een goede eerste stap, met een relatief korte terugverdientijd. Met een goed geïsoleerd huis leveren eventuele andere energiebesparende maatregelen ook weer meer winst op. Maar welke maatregelen je het beste kunt toepassen in jouw huis, kun je het beste laten uitzoeken door een energie-adviseur.
Wat is een groene hypotheek?
Steeds meer hypotheekverstrekkers bieden speciale groene hypotheken of duurzame hypotheken aan. Vaak krijg je rentekorting als je woning aan een aantal duurzame voorwaarde voldoet. Een hypotheekadviseur kan voor je in kaart brengen welke hypotheekverstrekkers zo'n hypotheek aanbieden en welke hypotheek het beste bij jouw situatie past.
Wat klanten van ons vinden
Bij een hypotheek afsluiten komt veel kijken. Goed en betrouwbaar hypotheekadvies is daarom belangrijk. Deze klanten delen graag hun ervaring met De Hypotheker.