Een hypotheek als zzp'er
Steeds meer Nederlanders gaan als zelfstandig ondernemer aan de slag. Als zelfstandige wisselen je inkomsten soms per maand. Hoe zit dat met hypotheken voor zzp'ers en andere ondernemers? Bij De Hypotheker lees je er alles over en kun je als zzp'er of ondernemer je maximale hypotheek berekenen.
-
Ruim 35 jaar ervaring
Al sinds 1985 zijn wij de onbetwiste marktleider op het gebied van onafhankelijk hypotheekadvies. Voor het beste advies kun je terecht bij onze ervaren en erkende hypotheekadviseurs.
-
Advies op maat
We kijken uitvoerig naar je persoonlijke situatie en financiële plaatje. Hierdoor kunnen we de hypotheek adviseren die het best past bij jouw wensen en verwachtingen.
-
Alles onder 1 dak
Bij De Hypotheker kun je niet alleen terecht voor hypotheekadvies, ook voor ander financieel advies over bijvoorbeeld verzekeringen ben je bij ons aan het juiste adres.
Aandachtspunten hypotheek voor zzp'ers en ondernemers
Een hypotheek afsluiten als ondernemer? Gelukkig is er veel mogelijk. Wel zijn er wat aandachtspunten.
Maak je financiële situatie inzichtelijk
Wil je als zelfstandige een hypotheek afsluiten, houd er dan rekening mee dat je complete financiële situatie wordt doorgelicht. De bank kijkt naar het gemiddelde inkomen over de laatste drie kalenderjaren. Dit mag een combinatie zijn van inkomsten uit dienstbetrekking en zelfstandig ondernemerschap. Op basis daarvan kan onze adviseur je hypotheek berekenen als zzp’er.
Een huis kopen als ondernemer: een stappenplan
Bij een huis kopen komt veel kijken. In zes duidelijke stappen leggen wij het proces uit van een woning kopen en een hypotheek regelen voor zzp’ers en andere ondernemers.
Oriënteren
Voordat je een huis koopt, is het belangrijk je goed te oriënteren. Veel ondernemers zijn bang dat het lastig is om een hypotheek te krijgen, zeker als ze nog geen drie jaar ondernemen. Maar dat hoeft niet het geval te zijn: vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Een hypotheekadviseur kan je helpen de mogelijkheden in kaart te brengen. Hij kan de hypotheek berekenen voor een zzp’er zoals jij en aangeven hoeveel je maximaal kunt lenen. Ook kan hij of zij alle andere financiële vragen beantwoorden die bij je spelen. Het oriëntatiegesprek bij een hypotheek voor zzp is bij De Hypotheker vrijblijvend en kosteloos.
Op huizenjacht
Wanneer je weet wat je budget is en wat je woonwensen zijn, is het tijd om op huizenjacht te gaan. Dat kun je op eigen houtje doen, maar je kunt ook een aankoopmakelaar inschakelen. Makelaars hebben veel ervaring en kennis van de situatie op de huizenmarkt. Zij kunnen je helpen een geschikte woning te vinden en een gedegen bod uit te brengen. Bezichtig meerdere huizen om erachter te komen wat jij belangrijk vindt aan een toekomstige woning. Bijvoorbeeld de omgeving, het aantal vierkante meters of een instapklare woning.
Onderhandelen over je droomhuis
Je hypotheek regelen
Is je bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Er wordt een koopcontract opgesteld door de verkoopmakelaar. Na het tekenen van dit contract heb je nog drie dagen bedenktijd, voordat het contract bindend is. Het is nu ook tijd om je zzp hypotheek te gaan regelen. Tijdens een afspraak met je hypotheekadviseur bespreek je alle belangrijke punten. Bijvoorbeeld: welke hypotheekverstrekker past het beste bij jouw situatie en wensen, hoe lang wil je de hypotheekrente vast zetten en wat gebeurt er bij arbeidsongeschiktheid en overlijden? Na het gesprek met je adviseur ga je aan de slag met het verzamelen en aanleveren van alle documenten die nodig zijn voor de hypotheekaanvraag.
De hypotheekofferte tekenen
Je hypotheekadviseur schrijft een adviesrapport en gaat aan de slag met het aanvragen van je hypotheek. Wanneer de hypotheekverstrekker akkoord geeft op alle documenten, ontvang je de hypotheekofferte: het bindende aanbod. Na het tekenen van de offerte kun je gaan aftellen tot de dag van het passeren van je hypotheek.
Naar de notaris
Zet de champagne maar koud: vandaag ga je naar de notaris! Hier zullen zowel jij als de verkoper de akte van levering tekenen en zul je ook de hypotheekakte tekenen. Als je hebt getekend bij de notaris is het huis officieel van jou en kun je gaan klussen en/of verhuizen.
Hypotheekadvies voor ondernemers. Wat kost dat?
Veelgestelde vragen over een hypotheek afsluiten als zelfstandige
Dit vragen klanten ons vaak
Hoe lang moet ik ondernemer zijn om een hypotheek af te kunnen sluiten?
Hypotheekverstrekkers kijken naar de laatste drie jaar als zelfstandig ondernemer om de maximale hypotheek bepalen. Maar ook als je nog geen drie jaarcijfers kunt overleggen is er meer mogelijk dan je denkt. Bij veel hypotheekverstrekkers kun je al terecht na een jaar zelfstandigheid. Dan wordt er een toetsinkomen vastgesteld op basis van het gemiddelde inkomen over de laatste drie kalenderjaren. Dit mag een combinatie zijn van inkomsten uit dienstbetrekking en zelfstandig ondernemerschap.
Welke documenten heb ik nodig om een hypotheek af te kunnen sluiten?
De bank wil in ieder geval de jaarverslagen van de afgelopen drie jaar, de prognose voor het komende jaar en de aangiftes van de IB van de afgelopen drie jaar zien. Je hypotheekadviseur stelt je op de hoogte van de andere benodigde documenten.
Wat klanten van ons vinden
Bij een hypotheek afsluiten of oversluiten komt veel kijken. Goed en betrouwbaar hypotheekadvies is daarom belangrijk. Deze klanten delen graag hun ervaring met De Hypotheker.