Een persoonlijke brief bij een bod op een huis: wat zet je daarin?
Of het echt je kansen op een woning vergroot is niet met zekerheid te zeggen, maar met een persoonlijke brief bij een bod op een huis, val je in ieder geval op. Maar wat zet je dan in zo'n brief? Weg geven je graag wat tips.
Is een motivatiebrief bij een huis kopen nodig?
Heb je jouw droomhuis gevonden, maar ben je bang dat je niet de enige bent die een bod uit gaat brengen? Dan kun je er voor kiezen een persoonlijke brief bij je bod op het huis toe te voegen. De verkoper heeft dan een beter beeld van jou als koper en dat kan in je voordeel werken. Bovendien springt jouw bod er zeker uit tussen biedingen zónder extra brief.
Voorbeeldbrief bij een bod op een huis
Maar wat zet je in zo'n 'motivatiebrief'? We zetten het voor je op een rijtje:
- Aanhef
- Stel jezelf (en je eventuele partner voor): naam, leeftijd, gezinssituatie, werk en hobby's.
- Vertel dat je de woning hebt bezichtigd en waarom je de woning zo mooi vindt (bijvoorbeeld: prachtige keuken/badkamer, mooi ruim en licht, grote tuin, enzovoort).
- Vertel waarom de woning zo goed bij jou/jullie past (bijvoorbeeld: een extra kamer voor je hobby, vlakbij werk en/of school, de buurt waar je je zo thuis voelt, enzovoort).
- Vertel dat je jouw bod en eventuele ontbindende voorwaarden hebt bijgevoegd in een losse brief.
- Wens de verkoper succes met het verkoopproces en de verhuizing naar de nieuwe woning.
- Sluit af met je naam en contactgegevens.
Zorg ervoor dat de brief niet al te lang wordt, maar wel een goed beeld geeft van jou als koper en waarom de woning zo geschikt voor jou is. Als je een aankoopmakelaar hebt, kun je de brief nog even door hem of haar laten nalezen.
Persoonlijke brief geschreven en bod gedaan?
Heb je het bod uitgebracht en de brief meegestuurd? Dan wensen we je heel veel succes met wachten op een reactie! Mocht je een tegenbod krijgen, dan geven we je graag 8 tips voor het onderhandelen.