-
Verantwoord lenen
Bij De Hypotheker ga je een verantwoorde lening aan. Zo ben je zeker van een gezonde financiële situatie.
-
Advies op maat
We kijken uitvoerig naar je persoonlijke situatie en financiële plaatje. Hierdoor kunnen we de hypotheek adviseren die het best past bij jouw wensen en verwachtingen.
-
Meer mogelijkheden
We nemen direct je hypotheek onder de loep. Is je hypotheek nog up-to-date? Misschien wil je wel meteen verduurzamen?
Een verbouwing financieren
Een verbouwing kan flink in de papieren lopen. Heb je dat bedrag niet op je spaarrekening? Ook dan zijn er gelukkig mogelijkheden. Zoals je hypotheek verhogen voor verbouwing of een extra verbouwingshypotheek opnemen.
Je verbouwing meefinancieren in je hypotheek
Koop je een huis en wil je direct verbouwen? Dan kun je de verbouwing (gedeeltelijk) meefinancieren in je hypotheek. In een taxatierapport kun je laten vastleggen wat de waarde van de woning wordt na de geplande verbouwing. Op basis hiervan kun je een hogere hypotheek krijgen voor de verbouwing.
Een tweede hypotheek afsluiten
Met een tweede hypotheek kun je je bestaande hypotheek ophogen voor de verbouwing. Je sluit als het ware een extra verbouwingshypotheek af. Extra bijlenen op je hypotheek doe je doorgaans bij dezelfde bank of hypotheekverstrekker als je eerste hypotheek. Een 2e hypotheek bij een andere bank afsluiten is in principe ook mogelijk, al zitten hier soms haken en ogen aan.
Je huis verbouwen: een stappenplan
Een verbouwing financieren, hoe werkt dat eigenlijk? Wij zetten het in vijf stappen voor je op een rijtje.
Oriënteren
Voordat je gaat verbouwen, is het belangrijk je goed te oriënteren. Onderzoek of er vergunningen nodig zijn voor de verbouwing. Ga het gesprek aan met verschillende aannemers en vraag offertes aan. Zo krijg je een idee van de kosten. Bedenk hoe je die kosten wilt betalen: (gedeeltelijk) van je spaargeld, door je hypotheek te verhogen voor verbouwing, een extra hypotheek te nemen of door een doorlopend krediet af te sluiten.
Op gesprek bij de hypotheekadviseur
Denk je erover om een (extra) hypotheek te nemen of je huidige hypotheek over te sluiten om je verbouwing te financieren? Dan kan een hypotheekadviseur de mogelijkheden voor je in kaart brengen en je verbouwingshypotheek berekenen. Hij berekent hoeveel extra hypotheek je kunt krijgen en hoeveel hoger je maandlasten daarmee worden. Het eerste gesprek is bij De Hypotheker vrijblijvend en kosteloos.
Je hypotheek regelen
De hypotheekverstrekker komt met een hypotheekofferte, die je ondertekent. Soms heb je een hogere hypotheekinschrijving in je huidige hypotheek. Je hoeft dan niet naar de notaris. Past je lening niet binnen de huidige hypotheekinschijving, dan wordt er een tweede hypotheek afgesloten en breng je ook een bezoekje aan de notaris.
De hypotheekofferte tekenen
Wanneer de gekozen hypotheekverstrekker akkoord geeft op alle documenten, ontvang je de hypotheekofferte: het bindende aanbod. Na het tekenen van de offerte kun je gaan aftellen tot de dag van het passeren van je hypotheek.
Verbouwen maar!
Als je hypotheek rond is, wordt het geleende bedrag op je rekening gestort. Hiervan kun je de rekeningen van de aannemer betalen. Let op: hypotheekrenteaftrek is alleen mogelijk als je de lening gebruikt voor de verbouwing en/of verbetering van je huis.
Alles weten over verbouwen en verduurzamen
De komende week ontvang je enkele e-mails met daarin tips en informatie over verbouwen en verduurzamen van je woning.
Veelgestelde vragen over je huis verbouwen
Dit vragen klanten ons vaak
Wat is een bouwdepot?
Welke werkzaamheden vallen onder het Btw-tarief van 21%?
Dit percentage is van toepassing op alle arbeidskosten voor renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan je huis ouder dan twee jaar. Denk aan het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning, de aanleg en onderhoud van de tuin en het ontwerpen en laten maken van bouwtekeningen door een architectenbureau.
Welke werkzaamheden vallen onder het Btw-tarief van 9%?
Het schilderen, stukadoren, isoleren en behangen van woningen die ouder zijn dan twee jaar valt binnen het 9%-tarief.
Wat kost het verhogen van je hypotheek?
Je hypotheek verhogen kost altijd geld, want je neemt naast je bestaande hypotheek een nieuwe hypotheek. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor advies en bemiddeling, de notaris en de taxateur. Soms is het voordeliger om een nieuwe hypotheek te nemen voor het hele bedrag, soms om je hypotheek alleen te verhogen. De adviseur van De Hypotheker vertelt je graag meer over de kosten van een verbouwingshypotheek. We zetten alle kosten op een rijtje, berekenen wat je kunt besparen en brengen de gevolgen voor je in kaart.
Wat is een verbouwingshypotheek?
Een verbouwingshypotheek is geen specifieke hypotheekvorm. Het is meer de reden waarom je een hypotheek aanvraagt, namelijk om een verbouwing te financieren. Een verbouwing kan bijvoorbeeld het plaatsen van een nieuwe keuken of het realiseren van een aanbouw zijn.
Wanneer kan ik een verbouwingshypotheek aanvragen?
Of je een verbouwingshypotheek kunt krijgen, hangt af van de waarde van de woning. De huidige waarde van de woning moet voldoende zijn of de verbouwing moet voldoende waardevermeerdering te weeg brengen om de verbouwingshypotheek te kunnen krijgen. Om de waarde aan te tonen, moet je een taxatierapport laten maken waarin de marktwaarde voor en na verbouwing wordt opgenomen.
Wat klanten van ons vinden
Bij een huis kopen komt veel kijken. Goed en betrouwbaar hypotheekadvies is daarom belangrijk. Deze klanten delen graag hun ervaring met De Hypotheker.